Over Acordes

Wie zijn wij?

Zanggroep Acordes heeft als doel zingen tot een plezierige ervaring te maken. Zingen op zich is natuurlijk al leuk, maar het wordt nóg leuker als je jezelf steeds probeert te verbeteren. Zonder nu meteen enorm ambitieus te zijn, nee, gewoon eruit halen wat er in zit en daar plezier aan beleven!

Om dit te bereiken worden de koorleden getest door onze dirigent zodat zij in de juiste stemgroep terecht komen, eventueel wordt ook advies gegeven over het vormen van de stem.

Alleen dames

Acordes start als dameskoor. Bij voldoende interesse maken we er graag een gemengd koor van 🙂

Thuis studeren

Ter voorbereiding van de repetities wordt naast de bladmuziek voorzien in geluidsbestanden waarmee de stukken thuis zelfstandig (of samen met andere koorleden) ingestudeerd kunnen worden. Op die manier kunnen we de repetitietijd zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Repetities

Tijdens de repetities wordt aandacht besteed aan het opwarmen en verbeteren van de stem, waarna het repertoire wordt aangepakt. Van de koorleden wordt verwacht dat zij thuis enige aandacht besteden aan de stukken waar op dat moment aan gewerkt wordt, zodat tijdens de repetities gestudeerd kan worden aan het samenbrengen van de stempartijen.

Zo wordt het zingen elke week leuker en hopen we spoedig een eerste kleine presentatie voor publiek te kunnen geven!